Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

De redenen waarom je dieet- en gewichtsverliesprogramma niet werkt

Je hebt misschien veel afvallen tips gevolgd. Je hebt misschien de calorie-inname verminderd en hard gewerkt. Het is echter mogelijk dat je geen resultaat ziet. In dit geval kun je enkele fouten maken in je programma voor gewichtsverlies. Er zijn verschillende redenen waardoor je er niet in slaagt je lichaamsgewicht op peil te houden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet genoeg calorieën binnenkrijgt. Dan is een andere gewoonte die je vaak doet, je maaltijd overslaan. Honger hebben kan de balans in je lichaam verstoren. Het volgende probleem is dat je misschien niet oplet hoe je eet. Je moet veranderen wat je consumeert en hoe je ze eet. Als laatste drink je misschien niet genoeg water.

Niet genoeg calorieën consumeren

Je kunt te veel calorieën verminderen bij het afvallen. De calorieën die je kunt krijgen door eiwitten en gezonde vetten te consumeren, zijn goed om je maag vol te houden. Je moet echter vermijden om eenvoudige suiker te consumeren, omdat deze snel verteert. Je moet je richten op het verbeteren van de kwaliteit van je dieet in plaats van het verminderen van de calorie-inname. Sla daarom je maaltijd niet over. Als je honger hebt, kun je proberen keto lasagne te eten. Ondanks dat het weinig koolhydraten bevat, kan deze voeding je voor een langere periode een verzadigd gevoel geven. Als je een succesvol afslankprogramma wilt hebben, moet je luisteren naar het signaal van je lichaam. Het betekent dat je moet eten als je honger hebt en stoppen met eten als je vol zit.

Niet sporten en vet verbranden

Je kunt niet afvallen zonder te sporten. Zelfs als je de inname van calorieën, koolhydraten en suiker beperkt, zal je inspanning nutteloos zijn. Je moet sporten om je vet te verbranden. Je kunt cardio- of krachttraining doen. Als je aan krachttraining doet, verlies je niet alleen je vet, maar bouw je ook je spieren op. Je kunt naar de sportschool gaan en overleggen met de trainer voor een afslankprogramma. Daarnaast kun je ook thuis sporten zoals zwemmen, joggen of fietsen. Cardiotraining is een van de meest effectieve manieren om je calorieën en vetten te verbranden.