Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

De geschiedenis van granola

Als ik aan granola denk, is het eerste wat in me opkomt een zoete, kleverige lekkernij die mijn ouders gebruikten in de vroege dagen van mijn jeugd. Granola is een van die kindertijd nietjes die we zijn gaan houden en genieten, maar wist u dat de granola kop winkel werd gestart meer dan tachtig jaar geleden? De geschiedenis van granola en wat het heeft meegemaakt helpt bij het creëren van de unieke smaken van elke baguette, trail mix, of snack pack. Eén ding is zeker, mensen maken al heerlijke granola traktaties sinds ten minste de 19e eeuw en mogelijk al veel langer!

De geschiedenis van granola

Sommige mensen zeggen dat het komt omdat ze eenvoudig te eten en eenvoudig te maken zijn. Dit is absoluut waar, maar de geschiedenis van granola zelf is allesbehalve eenvoudig. Het is interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van granola, en wat het allemaal heeft meegemaakt. Laten we eens kijken hoe granola zo’n geliefde traktatie werd voor zowel kinderen als volwassenen.

Toen de Europese kolonisten nieuwe landen met zich meebrachten, ontdekten ze dat het moeilijk was om hun ontbijtgranen lekker te laten smaken. Ze waren altijd aan het schrapen of ingrediënten aan het toevoegen, wat erg tijdrovend was. Omdat ze het niet konden maken, was het beste wat ze konden doen, hun eigen mueslirepen maken.

Het idee om mueslirepen te maken is niet nieuw.

In sommige delen van de wereld eet men nog steeds mueslirepen als ontbijt. Het grootste verschil is dat de graanafdeling tegenwoordig vol ligt met allerlei soorten graanproducten waar misschien geen mueslirepen in zitten. Aangezien dit geen optie was, was het op één na beste om gewoon de granola kop winkels te gebruiken om granola repen te krijgen.

Granola kops zijn gewoon grote vellen deeg die gevuld zijn met rozijnen of andere vullingen. Wanneer ze zijn uitgerold en in stukjes van handig formaat zijn gesneden, worden ze gekookt en geserveerd als ontbijtgranen. Dit werd lange tijd de steunpilaar van de granola-markt, tot de opkomst van de meeltortillachips. Tortillachips kwamen uit Spanje en werden na de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Maar je kan ook kiezen voor granola zelf maken

In vele delen van de wereld is de granola-kop winkel vandaag de dag nog steeds een zeer populaire plaats om voedsel te gaan kopen. Ze worden gemaakt met verschillende soorten brood, zoals tarwe, maïs of rogge. Ze kunnen ook worden gemaakt van verschillende smaken, zoals noten of verschillende soorten suikerstroop. In veel opzichten zijn ze bijna snoep! Als je houdt van een goede granola snack in het midden van de dag, dan is een kop winkel is zeker een plek die je moet overwegen om te stoppen door een grijpen.