Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

Wat is magnesium supplement?

magnesium supplement

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor een goede gezondheid. Het helpt de zenuw- en spierfunctie te behouden, houdt botten sterk en ondersteunt een gezond hart. Daarnaast helpt magnesium bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, bevordert het een normale bloeddruk en ondersteunt het een gezond immuunsysteem. Dit mineraal is te vinden in veel voedingsmiddelen zoals peulvruchten en bladgroenten. Een tekort aan magnesium kan leiden tot slapeloosheid, migraine, vermoeidheid, depressie en andere stemmingsstoornissen. Om deze problemen te voorkomen, moet je mogelijk een magnesium supplement nemen. Wil je meer informatie over dit supplement? Bekijk de uitleg hieronder.

De voordelen van magnesium supplementen

Magnesiumsupplementen van Optiphar kunnen symptomen van hoge bloeddruk en andere cardiovasculaire aandoeningen helpen verlichten. Veel mensen met diabetes type 2 nemen magnesium supplementen om hun risico op het ontwikkelen van complicaties zoals hartaandoeningen of nierproblemen te verkleinen. Sommige onderzoeken suggereren dat het nemen van een dagelijks magnesiumsupplement de slaapkwaliteit kan verbeteren en angstsymptomen kan verminderen. Oudere volwassenen hebben mogelijk een groter risico op magnesiumtekort. Veroudering vermindert je vermogen om magnesium uit voedselbronnen te absorberen. Bovendien wordt magnesiumtekort vaak gevonden bij mensen met een nieraandoening, bij schildklierproblemen en alcoholmisbruik. De zorgverleners kunnen je aanraden om magnesium supplementen te nemen om verschillende aandoeningen te behandelen die verband houden met magnesiumtekort.

De bijwerkingen en het risico van magnesiumsupplementen

Magnesiumsupplementen worden over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen wanneer ze in de aanbevolen dosis worden ingenomen. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en risico’s van magnesiumsupplementen voordat je ze inneemt. Het nemen van te veel magnesium kan bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid of diarree. Als je deze symptomen of andere bijwerkingen ervaart door het gebruik van dit supplement, overleg dan met je arts over het aanpassen van je dosering of het stoppen van het gebruik van het supplement. Sommige mensen mogen geen magnesium supplementen nemen zonder eerst een arts te raadplegen. Deze omvatten mensen met een nierziekte of hartfalen en mensen die hun inname van magnesium moeten beperken vanwege een andere gezondheidstoestand. Dit supplement wordt niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en voor kinderen onder de 18 jaar.