Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

Gezonde voedingsmiddelen

Gezonde voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid, en waarom?

KRIJG 4 x1kg GRANOLAGezonde voeding, granola kopen zorgt voor een verandering van levensstijl
Je zult misschien verbaasd zijn om te horen dat bepaalde “gezonde” voedingsmiddelen behoorlijk ongezond zijn. Misschien niet in het idee van het voedsel, maar door rekening te houden met factoren zoals de hoeveelheid bewerking die ze hebben ondergaan, het aantal aanwezige kunstmatige zoetstoffen, en de voedingswaarde.

Hier is een lijst van “gezonde” en “ongezonde” voedingsmiddelen om te overwegen. De volgende keer dat je ze tegenkomt, maak dan meteen een ommezwaai.

Zie onze lijst van gezonde en ongezonde voedingsmiddelen.

Yoghurt die op smaak is gebracht en vetvrij is.
Ook al is het vetvrij, de additieven in vetvrije gearomatiseerde yoghurt moeten je je beslissing doen heroverwegen. Er kan 15 gram suiker in slechts een 6-ounce portie zitten. Garneer een vetvrije Griekse yoghurt met vers fruit of honing als een optie.

Pasta met spinazie

Pasta is niet de manier om je groenten binnen te krijgen als je op zoek bent naar een snelle oplossing. Na verwerking blijft er weinig spinazie over in spinazie pasta, en het heeft zeer weinig voedingswaarde.

Lichte sladressing

Ook al staat er “light” op het etiket, light sladressing bevat veel conserveringsmiddelen, zout, en koolhydraten. Extra vierge olijfolie of balsamico azijn zijn goede vervangers voor sladressings.

Vetarme of vetvrije voedingsmiddelen
Het vetgehalte van vetarme voedingsmiddelen wordt tijdens het productieproces verlaagd. Door het vetgehalte te verlagen, neemt echter ook de smaak af. Vetarme voedingsmiddelen worden soms verrijkt met suiker en zout om de smaak te verbeteren. Daardoor is vetarm eten niet zo gezond als het misschien lijkt.

Tarwebrood

Een brood dat echt goed voor u is, bevat de vermelding “100% volkoren” en ten minste twee gram vezels per sneetje. Als het brood niet 100% volkoren is, is er een redelijke kans dat het voornamelijk uit witte bloem bestaat met net genoeg tarwemeel om door de keuring te komen.

Producten die claimen glutenvrij te zijn
De term “glutenvrij” betekent niet altijd dat een product gezond is. Eet in plaats daarvan glutenvrije voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en bruine rijst die van nature glutenvrij zijn.

Diepvriesvoeding

Hoewel het laten bereiden van geportioneerde groenten, vlees en granen klinkt als een eenvoudige methode om gezond te zijn, is het dat niet. Diepvriesmaaltijden bevatten conserveringsmiddelen en meestal te veel natrium in vergelijking met verse voedingsmiddelen, fruit en groenten.

Krakelingen

Deze snack lijkt misschien de ideale gezonde, “vetvrije” on-the-go snack, maar ze bevatten bijna weinig voedingswaarde. Krakelingen verhogen je bloedsuikerspiegel nadat je ze hebt gegeten, waardoor je honger krijgt naar meer.

Chips gemaakt van groenten

Veggie chips zijn in feite geen groenten. Na alle bewerkingen is bijna alle voedingswaarde van de groente verloren gegaan. Probeer eens wat van je favoriete groenten te roosteren als je op zoek bent naar een knapperig tussendoortje.

Repen met veel proteïnen

Hoewel het woord “eiwit” in de naam voorkomt, maakt dit het nog niet gezond. De meeste proteïnerepen zijn slechts een paar calorieën en suiker grammen verwijderd van classificatie als snoeprepen.

Smoothies

Smoothies kunnen een geweldige methode zijn om een gezond ontbijt te maken met vers fruit, groenten, en voedingssupplementen zoals lijnzaad. Maar buiten de keuken worden ze meestal niet zo gemaakt. Kunstmatig gearomatiseerd poeder, meer suiker, en zelfs ijs zijn allemaal gebruikt in het verleden. Denk dus twee keer na voordat je een in de winkel gekochte smoothie of sap van een sapkraam drinkt.

Sojamelk met verschillende smaken

Sojamelk met chocolade- of vanillesmaak is, in tegenstelling tot gewone sojamelk, rijk aan kalium en proteïnen en heeft zelfs een laag cholesterolgehalte, maar bevat veel suiker en calorieën, en lijkt meer op een dessert dan op een voedzame snack of drank om je vol te stoppen.

Koffie

Je dagelijkse portie koffie kan de verborgen calorieveroorzaker zijn, zelfs als je het niet beseft. Eenvoudige veranderingen, zoals het gebruik van suikervrije siroop, een kleinere portiegrootte en magere melk in plaats van volle melk, kunnen uw algehele gezondheid verbeteren.

Alcohol

Hoewel een glas wijn per dag helpt het risico op beroertes en hartziekten te verlagen, en tequila bijvoorbeeld de spijsvertering kan bevorderen, bevat alcohol ongeveer zeven calorieën per gram.

De gemeenschappelijke thema’s van ongezonde voeding
Terwijl je verder gaat met je zoektocht naar gezonde voeding, zouden de woorden “verwerkt”, “calorieën” en “suiker” nu triggers voor je moeten zijn. Het verlagen van je suikerinname zal je helpen een gezond gewicht te behouden terwijl het je risico op sommige ziektes verlaagt, waardoor de bloedsuikerspiegel minder snel zal stijgen (wat de oorzaak kan zijn van je energie en stemmingswisselingen). Het vermindert ook de ernst van de menopauzesymptomen…