Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

Proteïne shakes niks voor vrouwen

Zijn proteïne shakes niks voor vrouwen?! Rondom proteïne shakes en vrouwen zijn vaak nogal wat mythes en daar willen we graag een einde aan maken.

In dit artikel gaan we jou vertellen wat de vele voordelen zijn van eiwitshake en hoe ze jouw kunnen helpen om je droomfiguur te krijgen.

Ook vertellen we je graag hoe belangrijk de eiwitten en shakes zijn voor jouw figuur.

Om deze reden gaan we een aantal feiten met je delen en laten zien waarom eiwitten en eiwitshakes een vast onderdeel van jouw dagelijkse voeding zouden moeten zijn.

Dit alles en nog veel meer lees je in dit artikel.

Wat zijn de 2 grootste mythes rondom vrouwen en proteïne shakes?

Veel vrouwen hebben nog steeds het idee dat proteïne shakes alleen voor mannen zijn.

Het drinken van een eiwitshake wordt vaak geassocieerd met opgeblazen bodybuilders die een heel ander schoonheidsideaal voor ogen hebben.

Deze angst beperkt helaas wel je fysieke prestaties. Om deze reden willen we de 2 grootste mythes over eiwitshakes graag uit de wereld helpen.

  1. Proteïne shakes en mannelijke spieropbouw

Dit is misschien wel een zeer populaire en welbekende mythe rondom proteïne shakes. De mythe en angst dat je zeer mannelijke spieren krijgt wanneer je aan proteïne shakes begint.

Het is echter simpelweg niet mogelijk dat vrouwen door veel eiwitten te consumeren op natuurlijke wijze mannelijke spieropbouw ontwikkelen.

Vergeleken bij mannen hebben vrouwen een veel lagere testosterongehalte.

Alleen al vanuit biologisch oogpunt zijn vrouwen niet eens in staat om onnatuurlijk veel spieren op te bouwen.

Het is echter juist zo dat het nemen van proteïne ervoor zorgt dat je goed gevormde spieren krijgt! Welke vrouw wilt er nu geen strakke armen en goed gevormde ronde billen?

Je hoeft dus totaal niet bang te zijn voor mannelijke spieropbouw doordat je teveel proteïne shakes neemt.

  1. Van proteïne shakes worden vrouwen dik

Dit is gelukkig ook niet het geval. Je wordt pas dik wanneer je op dagelijkse basis meer eet dan wat je nodig hebt. Dat je dus in een calorieoverschot zit. Dit is ongeacht hoeveel eiwitten of proteïne shakes je neemt.

Het is ook zo dat het nemen van proteïne shakes juist voorkomt dat je te dik wordt. De structuur van eiwit is namelijk veel complexer dan bijvoorbeeld van koolhydraten en vetten.

Dit zorgt ervoor dat het verteren ervan dus meer energie kost en zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel.

Wat zijn de voordelen van proteïne shakes?

Wanneer je wilt afvallen en vet verbranden dan zijn proteïne shakes juist essentieel om dit doel te behalen.

Bij het afvallen krijg je juist minder calorieën binnen dan wat je verbruikt. In eerste instantie verlies je vaak spiermassa voordat je vetreserves worden aangesproken.

Proteïne shakes helpen je om aan je eiwitbehoefte te voldoen en je spieren te behouden terwijl je je vetgehalte kunt verminderen.

Onderstaande nog een aantal zeer belangrijke voordelen van proteïne shakes:

  • Met proteïne shakes kunnen je spieren sneller herstellen en groeien
  • Eiwitten gaan het hongergevoel tegen en geven je dus langer een verzadigd gevoel
  • Eiwitten en dus ook proteïne shakes helpen om calorieën te verbranden

We hebben nu in het kort de vele voordelen wat proteïne shakes met zich meebrengen behandelt en we hopen dat we je nu overtuigd hebben om het ook een poging te wagen.

Onthoud wel dat een eiwitshake geen wondermiddel zijn en dat je vooral geduld en doorzettingsvermogen nodig hebt wanneer je wilt afvallen en vet verbranden.

Wil je nu nog meer weten over proteïne shakes voor vrouwen en hoe ze jou kunnen helpen om af te vallen? Neem dan ook een kijkje op de website TakeActionNow.nl. Op deze website vind je alle informatie omtrent afvallen, fitness en voeding waarmee jij je gezondheidsdoelen kunt bereiken.