Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

Symptomen gameverslaving

Veel vragen zijn gevraagd over videogame-verslaving. Videogames, die nu beschikbaar zijn in alle prijsklassen, lijken een perfecte bron van entertainment te zijn voor miljoenen Amerikaanse kinderen. Ze bieden uren van amusement en stress-reliëf en bevorderen van sociale vaardigheden, academici en goede manieren. Videogames voor kinderen kunnen ook helpen bij het verbeteren van de hand-oogcoördinatie en probleemoplossende vaardigheden. Hoewel veel van Amerika’s schoolsystemen hun studenten al zijn begonnen te leren over deze basis, moeten meer huiswerk en studietijd aan het curriculum worden toegevoegd.

Symptomen gameverslaving » Herken de kenmerken

Wordt verslaafd aan gaming problemen in huizen en scholen? Veel onderzoekers en experts hebben de effecten van het spelen van computer- of consolegames in twijfel trekken. Onderzoekers en artsen hebben vaak geconcludeerd dat er een verband is tussen verslavende gaming en negatieve psychologische eigenschappen, waaronder stemmingsstoornissen en zelfbeschadiging. Een recente studie gericht op het achterhalen of er een verband is tussen tieners die verslaafd zijn aan gaming- en zelfmoordpogingen. Methoden: een onderzoeksstudie werd uitgevoerd door 4e klassers van een basisschool in een grote stad, gelegen in het zuidwestelijke deel van de Verenigde Staten, tijdens het schooljaar 2021.

Wat de studie werd gevonden, was dat na het onderzoeken van het gedrag en ervaringen van de adolescenten, het schoolpersoneel besefte dat de meest gebruikelijke reden waarom zoveel adolescenten verslaafd werden aan videogames was dat ze worstelen met familieconflicten. De adolescenten leden aan verschillende verslavingen; Videospelverslavingen en depressie gaan vaak hand in hand. Familieconflicten zijn een belangrijke oorzaak voor allerlei gedragsstoornissen, waaronder depressie, angst, ADHD, oneven, OCD, bipolaire stoornis en zelfs middelenmisbruik en verslaving.

Betekent dit dat videogame-verslaving een psychische stoornis is?

Zoals bij veel psychische stoornissen, is het antwoord nee. De American Psychiatric Association heeft vastgesteld dat gaming kan leiden tot een grotere deelname aan risicovol seksueel gedrag, maar dat is niet noodzakelijk beschouwd als een psychische stoornis. Het probleem is dat het vaak mensen leidt om gamingverslaving te plaatsen als de belangrijkste reden voor hun slechte prestaties op het werk of hun gebrek aan succes met persoonlijke relaties. In werkelijkheid kunnen de meeste problemen door de meeste mensen vandaag vandaag worden getraceerd naar een primair probleem dat ze ervaren door het leven.

Helaas begint het stigma omliggende gaming meer te beïnvloeden dan hun ouders.

Een recente studie bleek dat meer dan een derde van de kinderen in huishoudens wonen waar een of beide ouders melden dat ze verslaafd zijn aan videogames. In een meerderheid van de gevallen waren de verslaafde kinderen jongere kinderen die in multi-generationele huizen leefden waar beide ouders een meerderheid van de tijdspelen doorbrachten. Een van de grootste problemen geassocieerd met gamingverslaving is dat het de neiging heeft om onbehandeld te gaan. Meestal blijven degenen die verslaafd zijn aan videogames in het donker en onbehandeld, die alleen het probleem verbindingen door het veel moeilijker te maken om van te herstellen.

Het is belangrijk om videogamesverslaving te behandelen, omdat het aantal kinderen dat lijdt aan deze aandoening toeneemt tegen een alarmerend tarief. In de komende jaren zal het probleem naar verwachting erger zijn dan het momenteel is. Met de juiste middelen is er een kans dat de strijd tegen videogamingverslaving kan worden gewonnen en vele levens kunnen worden gered van geruïneerd.

Samen tegen gameverslaving.  GameChangers is een erkende Belgische coöperatie opgericht door ervaringsdeskundigen die zich inzet voor evenwichtig game- en schermgebruik. Aan de hand van getuigenissen, infoavonden, workshops en persoonlijke begeleidingen maken we problematisch gamegedrag bespreekbaar, helpen we gamers en hun omgeving dit aan te pakken en vermijden we gameverslaving.