Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

Adidas en voetbal: net zo verweven als voetbal wedden

Adidas: wie kent het merk niet. Alleen al de drie strepen waren ook tientallen jaren geleden al een herkenning voor iedereen die ook maar een beetje sportte. We hebben het dan over sportkleding, zoals voetbalbroekjes en shirts. En wie ging niet over straat in een trainingspak van Adidas? Zeker als je ging of terugkwam van sporten, was dat heel normaal. En je liet maar wat graag zien dat je fan was van dit merk. Maar Adidas kan ook in één adem worden genoemd met sportschoenen.

Tennissen op topschoenen

Zo was er de Stan Smith, een schoen die werd vernoemd naar de bekende tennisser uit de jaren zeventig. Het was een sneaker, een term die heel modern lijkt terwijl sneakers al in de 19e eeuw werden gemaakt. In 1971 kwam de eerste Stan Smith sneaker van Adidas tot stand uit een samenwerking tussen het merk en de tennisser en werd meteen razend populair. En dat is hij nog steeds. Want waarom zou wat kwalitatief goed en mooi is dat tientallen jaren niet meer zijn? Tja, sommige schoonheid is blijkbaar vergankelijk, maar dat geldt zeker niet voor een top tennisschoen.

Sporten of een gokje wagen?

Veel tennisliefhebbers zijn ook sportliefhebbers in algemene zin, uitzonderingen daargelaten.  Ze dragen ook sneakers in hun vrije tijd. Want menige sneaker staat tof onder een spijkerbroek of andere pantalon. Heel sportief ook. En veel mensen die van sport houden, vinden het ook leuk om af en toe een gokje te wagen. Als schaken als sport wordt gezien, waarom zou dat dan niet gelden voor voetbal wedden? Het gaat immers om sport, je kansen afwegen, tactiek en inzicht.

Adidas forever?

Sommige merken verdwijnen na verloop van tijd. Onder andere omdat ze voorbijgestreefd worden door andere, nieuwere, modernere merken. Maar van merken als Adidas mag je hopen dat ze eeuwig blijven bestaan. Ze behoren tot de gevestigde orde in de sport. En hippe tennisschoenen die ook uitstekend als fijne sneaker door het leven gaan, verdienen een plaats in de wereld van sport en vrije tijd. Zoals online gokken absoluut toekomst heeft, geldt dat zeker ook voor Adidas.