Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

Incontinentie bij mannen: handige praktische adviezen

Als man weet je het maar al te goed: te maken krijgen met incontinentie is natuurlijk enorm vervoelend. Het kan je dagelijkse taken belemmeren of je zelfs weerhouden om bepaalde dingen te ondernemen. Dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen. Door aan de slag te gaan met de juiste hulp en een aantal fijne hulpmiddelen, kun je daar al snel de nodige stappen in zetten. Is je interesse gewekt? En kom je hier graag wat meer over te weten? We hebben handige informatie voor je op een rijtje gezet, zodat je erg effectief aan de slag kunt gaan met de incontinentie.

Ga altijd aan de slag met een regelmatige training, bijvoorbeeld bij een bekkentherapeut

Om de aard van de klachten goed aan te kunnen pakken, is de hulp en expertise van een specialist meer dan gewenst. Dus heb je op dagelijkse basis te maken met incontinentie? Dan is het een echte must om een behandeling te starten bij een bekkentherapeut. Want nadat er een intake bij de praktijk plaats heeft gevonden, kun je onder begeleiding meteen aan de slag gaan met een breed scala aan oefeningen. Uiteraard zijn deze oefeningen volledig afgestemd op je eigen persoonlijke situatie en je kunt ze ook nog eens erg makkelijk in je eigen vrije tijd uitvoeren.

Zorg ervoor dat je de nodige handige hulpmiddelen op zak hebt

Maar er bestaan gelukkig ook verschillende hulpmiddelen die je in het dagelijks leven kunt gebruiken, bijvoorbeeld van het merk Tena men. Je kunt hierdoor met een veel beter gevoel sporten, fietsen, de boodschappen of andere dagelijkse taken doen, zonder je ongemakkelijk te voelen dat je misschien door gaat lekken. Alle producten zijn erg gemakkelijk in gebruik en omstanders zien niet dat je het draagt.

Incontinentie is met de juiste investeringen goed te verdragen in het dagelijks leven

Je hebt het dus goed gelezen. Door consistent aan de slag te gaan met de juiste soort therapie en een aantal fijne hulpmiddelen op zak te hebben, is incontinentie goed te verdragen in het dagelijks leven. Sterker nog, het kan zomaar zo zijn dat het op langere termijn deels te verhelpen is. Fijn om te weten, is dat je de nodige hulpmiddelen in het dagelijks leven gewoon makkelijk online kunt bestellen. Je hoeft daarvoor dus niet verplicht een bezoek te brengen aan een drogisterij of een supermarkt. Probeer meteen verschillende hulpmiddelen uit en ontdek wat wel of niet voor jou werkt.