Gezondheidstraining

Sport – Voeding en gezondheid

Door - admin

Sportcoach worden

Een Sportcoach is een fysiotherapeut die sportgerelateerde verwondingen behandelt. Hun hoofdfocus is om atleten te helpen herstellen van verwondingen zonder invasieve procedures. Ze zijn gecertificeerd bij atletische verwondingen en bieden diensten aan het publiek in rehabilitatieklinieken en sportgeneeskundige klinieken. Tegenwoordig kunnen ze een operatie uitvoeren, maar meestal niet. Er zijn veel sportprofessionals die de voorkeur geven aan de hulp van een sportscast in plaats daarvan.

Hoe vind je een sportfysiotherapeut? Een van de gemakkelijkste manieren is door een Sportkinesist   of een team van coaches op een school, universiteit of universiteit. Deze professionals hebben de kennis en ervaring om advies aan te bieden aan gewonde atleten. Bekijk berichtborden van scholen of hogescholen om professionele sporters te vinden die mogelijk advies nodig hebben. Het internet is ook een goede bron.

Sportcoach worden

Kent u uw sportgeschiedenis? Elke sportman kent ten minste een aantal geschiedenis van enkele van hun sporten. Het is altijd belangrijk om te weten wie je tegenkomt. Wat motiveert ze? Weten over je sportgeschiedenis geeft je een voorsprong bij het concurreren tegen andere atleten.

Wat verwacht u van een Sportcoach? Als een professionele atleet, wordt u waarschijnlijk gevraagd om enkele tests te ondernemen voordat u wordt behandeld voor elke letsel. Sommige Sportcoacht kunnen zelfs extra tests uitvoeren, afhankelijk van de ernst van de verwonding. Daarom is het belangrijk om een goede fysiotherapeut te kiezen voordat de behandeling begint.

Hoe moet je je voorbereiden op een test? Het belangrijkste aspect van een Sportcoach is de sportgeschiedenis, dus zorg ervoor dat u de namen kent van alle spelers die betrokken zijn bij het specifieke spel dat u testen. Als u de namen niet kent, is het misschien het beste om het sportscaster te vragen of u de verpleegkundige of de arts, enzovoort, enz. in plaats daarvan. Het voordeel van deze strategie is dat de Sportcoach al uw medische geschiedenis heeft gevolgd voordat hij een fysiotherapie start.

Wanneer de test begint, wordt het meestal op een video uitgevoerd. Soms wordt u echter gevraagd om de test op papier uit te voeren. Meestal is het videodeel eenvoudiger dan het uitvoeren van de papieren test, omdat de testnemer zich niet meer zorgen hoeft te maken over het vasthouden van het lichaam terwijl de machine spier- en botflexie en extensie meet.

Wat zijn de resultaten van de test? Zodra de fysiotherapeut heeft ontdekt welk type probleem je hebt, moeten ze de resultaten ophalen. Vervolgens zal de professional beslissen welke verloop van behandeling voor uw verwonding toe te dienen. Vergeet niet dat de resultaten van de test slechts een schatting zijn, omdat de feitelijke resultaten zullen variëren op basis van uw specifieke geval en de ernst van uw spierpijn.

Zodra uw behandeling wordt toegediend, kunt u maximaal zes weken van remissie of normale activiteit verwachten. Gedurende die tijd wordt uw recuperatie gecontroleerd door de Sportcoach. In sommige gevallen kan uw recuperatie sneller overgaan dan het tempo van de vooruitgang van de Sportcoachen. Daarom is het belangrijk om het advies van de sport-arts te volgen zodra u een specifieke toestand hebt gediagnosticeerd.

Zodra uw recuperatie van het sportblessure is voltooid, zal uw fysiotherapeut waarschijnlijk willen dat u weer begint te trainen. Je kunt terugkeren naar lichte oefeningen, maar wees er zeker van om je therapeut te raadplegen voordat je dit doet. Lichte oefeningen zullen helpen om het genezingsproces te versnellen en uw spieren te versterken. Je therapeut zal je kunnen helpen de beste oefeningen voor je specifieke toestand te vinden, of het nu een lichte traan of een diepe spiertrek is.

Als u gewond bent en uw recuperatie niet snel genoeg is geweest, zal uw fysiotherapeut waarschijnlijk fysiotherapie voorschrijven. Als de blessure ernstig was, moet uw recuperatie mogelijk worden gevolgd door een operatie, die kan worden uitgevoerd door een sportteam of een sportspecialist zoals een chiropractor of osteopaat. Afhankelijk van uw specifieke letsel, kan uw Sportcoach ervoor kiezen om u injecties van Cortisone te geven, die wordt gebruikt om spierpijn te behandelen. Andere medicijnen die uw fysiotherapeut kan aanbevelen, zijn niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), fysiotherapie en stressmanagement.

Als uw blessure chronisch is, zal uw fysiotherapeut u de fysieke behandeling blijven geven die u nodig hebt om uw volledige potentieel te bereiken. Helaas duren soms recuperatieperioden van sportblessures langer dan verwacht. In dit geval moet u mogelijk extra medicijnen innemen om het genezingsproces te versnellen. Ook, afhankelijk van de ernst van uw verwonding, kan uw Sportcoach fysieke therapie aanbevelen om u te helpen toekomstige verwondingen te voorkomen. Nogmaals, uw therapeut kan u helpen bij het bepalen van de juiste behandelingen voor uw specifieke geval.

 

Je gekozen sportspecialist zal je helpen om je verwondingen te overwinnen, maar je moet onthouden dat sportblessures die je ontvangt, goed moet worden verzorgd. Als u niet voorzichtig bent, kunnen ze uw voortgang vertragen tijdens uw herstel. In het geval dat u een sportengerelateerd letsel ontvangt, moet u ervoor zorgen dat uw sportspecialist u geeft. In het geval dat ze uw verwonding te uitgebreid achten om te behandelen, is het belangrijk dat u volledig herstelt. Dit kan alleen worden gegarandeerd door een grondige evaluatie van uw toestand door uw vertrouwde professional.